Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Στατιστικής International Blaise User Conference 2020 Ευρωπαικό Στατιστικό Σύστημα (ΕΣΣ) ESS Vision 2020 European Statistical Data Support Απογραφή Πληθυσμού 2011 Επίσημη Ιστοσελίδα για το COVID-19 Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Cyprus Flight Pass Βραβεία Καινοτομίας Κύπρου 2011 Ειδοποίηση για online ενημέρωση RSS Feed
English
Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία
Κυπριακή Δημοκρατία Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας
Αναζήτηση:
Αναζήτηση
   
English


RSS


RSS Feeds
Οι ανακοινώσεις της Ιστοσελίδας της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κύπρου είναι τώρα διαθέσιμες μέσω της υπηρεσίας «RSS feeds». Μέσω αυτής της υπηρεσίας μπορείτε να λαμβάνετε τους τίτλους των ειδήσεων δωρεάν και να τους ενσωματώνετε στο πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων που χρησιμοποιείτε ή στο προσωπικό σας weblog.

Τι είναι το RSS;
To RSS (Really Simple Syndication) είναι ένα format ανταλλαγής περιεχομένου βασισμένο στη γλώσσα XML. Ενα κανάλι RSS αποτελείται από μία λίστα στοιχείων που περιέχουν ένα τίτλο καθώς και το σύνδεσμο προς την αντίστοιχη ιστοσελίδα. Στην περίπτωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, το πλήρες περιεχόμενο ενός άρθρου είναι διαθέσιμο στο site του (www.mof.gov.cy/cystat) και είναι προσβάσιμο μέσω της υπηρεσίας «RSS feeds».

Πως χρησιμοποιώ την υπηρεσία;
Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι είναι:
  • Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων (News Aggregator)
  • Ενσωματώνοντας το RSS feed στο προσωπικό σας weblog

Τα προγράμματα ανάγνωσης ειδήσεων είναι αυτόνομες εφαρμογές οι οποίες ανακτούν και εμφανίζουν τα περιεχόμενα των RSS feeds που έχετε επιλέξει.

Προγράμματα ανάγνωσης ειδήσεων
Διάφορα προγράμματα αναγνώρισης RSS διατίθενται δωρεάν απο το Διαδίκτυο. Μερικά είναι

Amphetadesk (Windows, Linux, Mac),
Awasu (Windows),
NewsGator (Windows - integrates with Outlook) and
FeedReader (Windows).

Κατάλογο με περισσότερα από αυτά τα προγράμματα μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο http://www.rss-readers.org/list-of-rs-feed-reader/.

Για να προσθέσετε κάποια κατηγορία στο πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων που χρησιμοποιείτε:
  • Κάντε δεξί κλίκ στο εικονίδιο που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής και επιλέξτε "Αντιγραφή συντόμευσης" (Copy shortcut) και στη συνέχεια επικολλήστε την συντόμευση στο πεδίο διεύθυνσης του προγράμματος.
  • Ένας άλλος τρόπος χρήσης της υπηρεσίας είναι να ενσωματώσετε το περιεχόμενο του feed στο προσωπικό σας weblog (ή blog). Τα web logs είναι προσωπικές σελίδες που φτιάχνουν οι χρήστες και εμφανίζουν περιεχόμενο που ανανεώνεται με συχνούς ρυθμούς.
  • Τέλος μπορείτε να κάνετε επιλέξετε και να τραβήξετε το εικονίδιο RSS μέσα στο λογισμικό ανάγνωσης των ειδήσεων.


Αρχή Σελίδας

Για καλύτερη απεικόνιση του Διαδικτυακού Τόπου συνιστάται ανάλυση οθόνης: 1024 με 768 pixels

© 2003 - 2021 Κυπριακή Δημοκρατία, Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας