Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας

Back To Top

Ανακοίνωση Γενικής Λογίστριας της Δημοκρατίας προς το προσωπικό του Γενικού Λογιστηρίου


Η ώρα της Δικαίωσης. Η Αξιοπιστία των Θεσμών είναι πάνω απ’ όλα.Αγαπητοί συνεργάτες,

Όπως γνωρίζετε, τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, η αξιοπιστία του θεσμικού ρόλου του Γενικού Λογιστή της Δημοκρατίας και, συνακόλουθα, η προσωπική και επαγγελματική μου υπόσταση, δέχτηκαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση και αμφισβήτηση.

Σε δημόσια τοποθέτησή μου (20/11/2020), τόνισα πως «Στην κατεύθυνση της πλήρους διαφάνειας και με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς … όλες οι πράξεις και αποφάσεις που έχω λάβει είναι στη διάθεση των
αρμόδιων αρχών του κράτους για ενδελεχή έλεγχο. Είναι αυτονόητο πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του ελέγχου, αυτό θα γίνει απολύτως
σεβαστό. Εφόσον προκύψουν οποιεσδήποτε ευθύνες θα τις αναλάβω στο ακέραιο».


Με αυτή την εσωτερική επικοινωνία, θέλω να σας ενημερώσω πως στις 16.2.2022 η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, με εκτεταμένη απόφασή της μετά από μακρά διαδικασία, ομόφωνα αθώωσε και απάλλαξε πλήρως τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας από κάθε κατηγορία εναντίον της. Η Επιτροπή έκρινε ότι οι χειρισμοί από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας ήταν ορθοί και ενδεδειγμένοι.

Η αθωωτική απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, πέρα από την προσωπική δικαίωση σε μια πολύμηνη, σκληρή και επίπονη δοκιμασία, είναι εξαιρετικής σημασίας για την ακεραιότητα της θεσμικής λειτουργίας του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας. Οι θεσμοί είναι πάνω από τα πρόσωπα που τους υπηρετούν και τα οποία οφείλουν να διασφαλίζουν την αξιοπιστία τους. Μια Δημοκρατική Πολιτεία έχει ανάγκη από αδιάβλητους θεσμούς που δημιουργούν εμπιστοσύνη στην κοινωνία.

Με αυτή την ευκαιρία, θέλω να επαναλάβω την κοινή δέσμευση στην αποστολή μας: με επαγγελματική προσήλωση και ευθύνη, πράττουμε το καθήκον μας αφοσιωμένοι στην υποστήριξη της βέλτιστης λειτουργίας του θεσμού του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση του Κράτους.

Καταληκτικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συμπαράσταση και τη στήριξή σας όλο αυτό το διάστημα. Μου δώσατε μεγάλη δύναμη σε δύσκολες στιγμές. Δύναμη για την αποκάλυψη της αλήθειας.


ΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
17.02.2022