Εκτύπωση Εκτύπωση Κλείσιμο της Σελίδας Κλείσιμο
 
Τμήμα Τελωνείων

1. Το πρωί της Κυριακής 5/5/2018, στο σημείο διέλευσης του Λήδρα Πάλλας, κατασχέθηκαν από Άγγλο υπήκοο, 5 κιλά και 50 γραμμάρια καπνός για στριφτό τσιγάρο και 1.360 τεμάχια τσιγάρα. Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η ποσότητα των καπνικών προϊόντων που ανευρέθηκε στη κατοχή του, η φορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 1.300, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 900.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.

2. Το πρωί της Τρίτης 8/5/2018, σε χωριό της Επαρχίας Αμμοχώστου, κατασχέθηκαν από άντρα, κάτοχο Κυπριακής ταυτότητας, 600 τεμάχια τσιγάρα και 250 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο. Η εν λόγω υπόθεση διευθετήθηκε εξώδικα με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 260.

3. Το μεσημέρι της Τρίτης 8/5/2018, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, εντόπισαν σε περίπτερο σε χωριό της Επαρχίας Αμμοχώστου, ποσότητα 650 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο και 1.400 τεμαχίων τσιγάρων. Η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου, Ελληνοκυπριακής καταγωγής, συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η ποσότητα των καπνικών προϊόντων που εντοπίστηκαν, η φορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 400 κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 800.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.

4. Το μεσημέρι της Τρίτης 8/5/2018 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά τον συνήθη έλεγχο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης MS 743, με προέλευση το Κάιρο της Αιγύπτου, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, εντόπισαν στις αποσκευές Αιγύπτιου, 17 κιλά καπνό για ναργιλέ. Ο εν λόγω επιβάτης συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η ποσότητα των καπνικών προϊόντων που ανευρέθηκε, η φορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 3.500, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Το πιο πάνω πρόσωπο αναμένεται να κατηγορηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

5. Το απόγευμα της Τρίτης 8/5/2018, στο σημείο διέλευσης του Αγίου Δομετίου, κατασχέθηκαν από Άγγλο υπήκοο 2 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο. Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η ποσότητα του καπνού που βρέθηκε στη κατοχή του, η φορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 417, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 700.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.

6. Το απόγευμα της Τρίτης 8/5/2018, στο σημείο διέλευσης του Αγίου Δομετίου κατασχέθηκαν από Τουρκοκύπριο, κάτοχο Αγγλικού Διαβατηρίου, 800 τεμάχια τσιγάρα και 4.75 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών. Η εν λόγω υπόθεση διευθετήθηκε εξώδικα με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 290.

7. Το απόγευμα της Τρίτης 8/5/2018, στο σημείο διέλευσης της Οδού Λήδρας, κατασχέθηκαν από δύο Άγγλους υπηκόους, 1 κιλό καπνός για στριφτό τσιγάρο και 1.400 τεμάχια τσιγάρα. Η εν λόγω υπόθεση διευθετήθηκε εξώδικα με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 675.

8. Το απόγευμα της Τρίτης 8/5/2018 στο Αεροδρόμιο Πάφου, κατά τον συνήθη έλεγχο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης RYR 3405, με προέλευση το Αμμάν της Ιορδανίας, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν στις αποσκευές Ιορδανού επιβάτη, 5 κιλά καπνό για ναργιλέ. Ο εν λόγω επιβάτης, συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η ποσότητα των καπνικών προϊόντων που ανευρέθηκε, η φορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 1.000, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 1.125.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.

9. Το πρωί της 9ης Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση μελών του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων της Αστυνομίας Λευκωσίας και λειτουργών του Τμήματος Τελωνείων, σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα ερευνήθηκε μια οικία και ένα υποστατικό, ιδιοκτησία Ελληνοκύπριου, στην οποία εντοπίστηκε συνολική ποσότητα 6 κιλών και 800 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο και 33.140 τεμαχίων τσιγάρων, τα οποία είναι αφορολόγητα.

Ο ιδιοκτήτης της οικίας και του υποστατικού, συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων εμπορευμάτων και τα καπνικά προϊόντα που εντοπίστηκαν, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα € 7.225 περίπου, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Το εν λόγω πρόσωπο αναμένεται να προσαχθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησης του.

10.Το μεσημέρι της 9ης Μαΐου 2018, κατά τον έλεγχο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης RYR 3405, που αφίχθηκε στο Αεροδρόμιο Πάφου από το Αμμάν της Ιορδανίας, εντοπίστηκε από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων στις αποσκευές επιβάτιδας, κατόχου διαβατηρίου Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, συνολική ποσότητα 5 κιλών καπνού για ναργιλέ και 400 τεμαχίων τσιγάρων, την οποία η εν λόγω επιβάτιδα παρέλειψε να δηλώσει στις Τελωνειακές Αρχές, ως όφειλε, κατά την άφιξή της στη Κύπρο.

Αφού της επιστήθηκε η προσοχή της στο Νόμο, η επιβάτιδα συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της αναληθούς δήλωσης, της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων εμπορευμάτων και τα καπνικά προϊόντα που εντοπίστηκαν, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα € 1.100 περίπου κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια έγινε αποδεκτό αίτημα της συγκεκριμένης επιβάτιδας για εξώδικη διευθέτηση των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 1.300.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο ενώ τα καπνικά προϊόντα που κατασχέθηκαν εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.No documents foundΕκτύπωση σελίδας
Εκτύπωση σελίδας