English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας Τμήμα Τελωνείων Λογότυπο Τμήματος Τελωνείων
Φόντο Εικόνας

Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία
Ειδική Αναζήτηση             
ΕκτύπωσηΕκτύπωση
English
Πίσω στην προηγούμενη σελίδα
Σημαντικές κατασχέσεις Τμήματος μεταξύ 18-23/9/2016

Εντοπισμός σε όχημα στην Επαρχία Λάρνακας αφορολογήτων καπνικών προϊόντων

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2016, μετά από σχετική ενημέρωση από την Αστυνομία Λάρνακας ότι σε έλεγχο οχήματος που ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Λάρνακα εντοπίστηκε ποσότητα αφορολόγητων τσιγάρων, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων μετέβησαν επί τόπου όπου μετά το σχετικό έλεγχο εντοπίστηκαν στο όχημα, το οποίο οδηγούσε άνδρας βουλγάρικης καταγωγής, συνολικά 150 κούτες (150Χ200 τεμάχια) αφορολόγητων τσιγάρων τα οποία δεν φέρουν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος και φαίνεται ότι προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές.

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθηκε με βάση δικαστικό ένταλμα και τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε το πιο πάνω πρόσωπο. Ο συνολικός εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα ανέρχονται σε €5,257.

Το Τμήμα Τελωνείων αποδέχθηκε αίτημα για τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους €7,500 και ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος. Το όχημα θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης ύψους €500.

Επιχείρηση στην Επαρχία Λευκωσίας για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολογήτου χρωματισμένου πετρελαίου

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2016, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων πραγματοποίησαν έλεγχο σε διερχόμενα οχήματα στην είσοδο του Σημείου Διέλευσης Ζώδιας για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολογήτου χρωματισμένου πετρελαίου.

Ελέχθησαν συνολικά 25 οχήματα και διαπιστώθηκε ότι τρία από αυτά χρησιμοποιούσαν παράνομα αφορολόγητο πετρέλαιο. Πιο συγκεκριμένα στα δύο από αυτά εντοπίστηκε βιομηχανικό πετρέλαιο και στο ένα αγροτικό πετρέλαιο. Τα εν λόγω οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Μετά από γραπτό αίτημα των εμπλεκομένων, το Τμήμα Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό και των τριών υποθέσεων, με την καταβολή των αποφευχθέντων φόρων κατανάλωσης και Φ.Π.Α., πλέον της χρηματικής επιβάρυνσης, του συμβιβαστικού ποσού και του ποσού απόδοσης.

Εισπράχθηκε συνολικά το ποσό των € 2,100. Τα οχήματα που κατασχέθηκαν επιστράφηκαν ακολούθως στους ιδιοκτήτες τους.

Τονίζεται ότι το Τμήμα Τελωνείων θα συνεχίσει του ελέγχους για τη διασφάλιση της τήρησης της νομοθεσίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Επιχείρηση στην Επαρχία Πάφου για εντοπισμό ειδών που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, έρευνες σε 6 καταστήματα και μία αποθήκη στην Πάφο, για εντοπισμό ειδών που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.

Από τις έρευνες, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 7,462 τεμάχια με είδη ένδυσης, τσάντες και άλλα είδη, τα οποία παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (απομιμήσεις αυθεντικών προϊόντων).

Το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων προϊόντων έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους στο Τμήμα Τελωνείων.

Οι υποθέσεις διερευνώνται και τα είδη που κατασχέθηκαν, θα καταστραφούν από το Τμήμα Τελωνείων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κατάσχεση αδασμοαφορολόγητων τσιγάρων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 22:00 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά τον έλεγχο επιβατών πτήσης που αφίχθηκε από το Κίσινεβ-Μολδαβία, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην πράσινη δίοδο από αρμόδιο λειτουργό του Τμήματος Τελωνείων σε επιβάτιδα Μολδαβικής καταγωγής και ανευρέθηκαν στην κατοχή της 45 κούτες Χ 200 τεμάχια αδασμοαφορολόγητα τσιγάρα μάρκας Winston Blue. Αφού της επιστήθηκε η προσοχή της στο Νόμο συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής και τα τσιγάρα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση. Ο εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα ανέρχονται σε €1,593.

Στη συνέχεια έγινε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή από μέρους της επιβάτιδας ποσού ύψους €1,800 το οποίο και κατέβαλε. Ακολούθως αφέθηκε ελεύθερη, αφού προηγουμένως τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.No documents found


Κάντε κλικ εδώ: Αρχή σελίδας

© 2006 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Οικονομικών

Τμήμα Τελωνείων
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων