English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας Τμήμα Τελωνείων Λογότυπο Τμήματος Τελωνείων
Φόντο Εικόνας

Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία
Ειδική Αναζήτηση             
ΕκτύπωσηΕκτύπωση
English
Πίσω στην προηγούμενη σελίδα
Κατασχέσεις καπνικών στη Λεμεσό, αναβολικών στη Λάρνακα και επιχείρηση εντοπισμού παράνομης χρήσης χρωματισμένου πετρελαίου στη Λευκωσία -6/2/2019

Α. Γύρω στις 8.15 μ.μ. στις 4/2/2019, μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, ανέκοψαν για έλεγχο σε δρόμο της Λεμεσού, αυτοκίνητο που οδηγούσε 52χρονος κάτοικος Λεμεσού. Κατά την έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν εντός του οχήματος, το χρηματικό ποσό των € 3,200, ποσότητα καπνού συνολικού βάρους 14 κιλών και 175 γραμμαρίων και 955 συσκευασίες των 20 τεμαχίων τσιγάρα, με διάφορες μάρκες.

Στη σκηνή κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, οι οποίοι επιθεώρησαν τα ανευρεθέντα και διαπίστωσαν ότι, αυτά δεν φέρουν τις προβλεπόμενες από Το Υπουργείο Υγείας σημάνσεις για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι αυτά είναι αφορολόγητα.

Ο ύποπτος συνελήφθηκε για διευκόλυνση των ανακρίσεων ενώ, τόσο τα ανευρεθέντα καπνικά προϊόντα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στις € 6,000 περίπου, όσο και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά τους, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Στις 5/2/2019, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων, αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 14.500. Καταβλήθηκε επίσης χρηματικό ποσό ύψους € 500 για απόδοση του οχήματος στον ιδιοκτήτη του. Με την καταβολή των πιο πάνω χρηματικών ποσών, ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος.

Β. Επίσης, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής επιχείρησης “VIRIBUS”, η οποία διοργανώνεται από την EUROPOL και στοχεύει στον εντοπισμό ορμονικών ουσιών, ουσιών ντόπινγκ, ψευδεπίγραφων φαρμάκων, πλαστών συμπληρωμάτων διατροφής και αθλητικών σκευασμάτων, στις 30/01/2019, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, εντόπισαν στο Ταχυδρομείο Δεμάτων Λάρνακας, δέμα προερχόμενο από Ολλανδία το οποίο περιείχε αναβολικά.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν, έξι (6) συσκευασίες XANADROL, οκτώ (8) συσκευασίες PROPIONATE-100, έξι (6) συσκευασίες MASTERON-100, τέσσερις (4) συσκευασίες BOLDENONE, τρεις (3) συσκευασίες TRENBOLONE ACETATE, δύο (2) συσκευασίες CLENOX, δύο (2) συσκευασίες STANOZOLOL και μια (1) συσκευασία TRENACETATE.

Για την παραλαβή του δέματος προσήλθε στο Ταχυδρομείο Δεμάτων Τουρκοκύπρια, η οποία και συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα. Η συλληφθείσα, μαζί με τα κατασχεθέντα, παραδόθηκαν λόγω αρμοδιότητας, στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) Λάρνακας.

Γ. Τέλος, το πρωί της ιδίας μέρας, 5/2/2019, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων και μέλη της Κινητής Μονάδας Ελέγχου του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, διενήργησαν ελέγχους σε οδική αρτηρία της Επαρχίας Λευκωσίας, για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολόγητου χρωματισμένου πετρελαίου.

Ελέχθησαν συνολικά πενήντα πέντε (55) πετρελαιοκίνητα οχήματα και διαπιστώθηκε ότι, ένα (1) από αυτά χρησιμοποιούσε παράνομα βιομηχανικό πετρέλαιο και κατασχέθηκε.

Ακολούθως, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων, αποδέχτηκε εξώδικη διευθέτηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, με την καταβολή των αποφευχθέντων φόρων κατανάλωσης και Φ.Π.Α., πλέον της χρηματικής επιβάρυνσης, του συμβιβαστικού ποσού και του ποσού απόδοσης. Εισπράχθηκε συνολικά το ποσό των € 750 ευρώ (επτακοσίων πενήντα) και το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.No documents found


Κάντε κλικ εδώ: Αρχή σελίδας

© 2006 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Οικονομικών

Τμήμα Τελωνείων
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων