English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας Τμήμα Τελωνείων Λογότυπο Τμήματος Τελωνείων
Φόντο Εικόνας

Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία
Ειδική Αναζήτηση             
ΕκτύπωσηΕκτύπωση
English
Πίσω στην προηγούμενη σελίδα
Κατασχέσεις κατά το μήνα Μάϊο - 18/6/2014

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΦΟΥ

Στις 04 Μαΐου 2014, διενεργήθηκε στο Αεροδρόμιο Πάφου έλεγχος στις αποσκευές επιβάτη, κατόχου διαβατηρίου Μεγάλης Βρετανίας που θα αναχωρούσε για το Manchester. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν στις αποσκευές του 150Χ200 τσιγάρα μάρκας BENSON & HEDGES, οι δασμοί και οι φόροι των οποίων ανέρχονται στο ποσό των €5492.


Από επιθεώρηση που έγινε στα ανευρεθέντα τσιγάρα διαπιστώθηκε ότι δεν έφεραν τη νενομισμένη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη που φανερώνει ότι είναι αδασμο-αφορολόγητα. Ο επιβάτης συνελήφθηκε και η ανευρεθείσα ποσότητα τσιγάρων κατασχέθηκε από το Τελωνείο Πάφου. Η υπόθεση διευθετήθηκε εξώδικα με την καταβολή χρηματικού ποσού.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ & ΚΑΠΝΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Στις 5 Μαΐου 2014 διενεργήθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, έλεγχος στις αποσκευές επιβάτη, κάτοχο διαβατηρίου Μεγάλης Βρετανίας, που θα αναχωρούσε για το Manchester. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν στις αποσκευές του 41Χ200 τσιγάρα μάρκας L&B και 41Χ50 γρ. καπνός Golden Virginia, οι δασμοί και οι φόροι των οποίων ανέρχονται στο ποσό των €2164,36 ευρώ.

Από επιθεώρηση που έγινε στα ανευρεθέντα καπνικά προϊόντα, διαπιστώθηκε ότι δεν έφεραν τη νενομισμένη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη που φανερώνει ότι είναι αδασμο-αφορολόγητα. Ο επιβάτης συνελήφθηκε και η ανευρεθείσα ποσότητα καπνικών προϊόντων κατασχέθηκε από το Τελωνείο Λάρνακας. Καταχωρήθηκε ποινική υπόθεση εναντίον του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το οποίο του επέβαλε πρόστιμο ύψους €700 ευρώ.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΞΗΡΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΟΜΟΙΑΖΟΥΣΑΣ ΜΕ ΚΑΝΝΑΒΗ ΑΠΟ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΒΑΤΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Στις 9 Μαΐου 2014 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, με τη συνδρομή της ΥΚΑΝ, ανακόπηκε για έλεγχο επιβάτης Ελληνικής καταγωγής προερχόμενος από Αθήνα. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκε στις αποσκευές του ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, μεικτού συνολικού βάρους 25 κιλών και 513 γραμμαρίων.

Ολόκληρη η ποσότητα κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων και στη συνέχεια παραδόθηκε στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών για περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Στις 13 Μαΐου 2014 σε επιχείρηση που διενέργησε το Τμήμα Τελωνείων σε δύο εμπορικά καταστήματα στην Επαρχία Λάρνακας, κατακρατήθηκαν 81 τεμάχια ειδών ένδυσης και υπόδησης που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Η υπόθεση διερευνάται και τυγχάνει χειρισμού από το Τελωνείο Λάρνακας.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ

Στις 15 Μαΐου 2014 κατά τη διάρκεια έρευνας σε περίπτερο στην Κ. Πάφο ανευρέθηκαν 68Χ20 τσιγάρα Royal Blue, 5X20 τσιγάρα Richman Royal, 9X20 τσιγάρα Black Mount, 4X20 τσιγάρα Silk Cut και 4X20 τσιγάρα Raquel τα οποία δεν έφεραν τη νενομισμένη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος, ένδειξη ότι ήταν αφορολόγητα.

Τα ανευρεθέντα τσιγάρα, των οποίων ο δασμός κα οι φόροι ανέρχονται στα €320, κατασχέθηκαν ως υποκείμενα εις δήμευση από το Τελωνείο Πάφου και τα αδικήματα έτυχαν εξώδικου συμβιβασμού.
ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΧΑΠΙΩΝ ΕΚΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΦΟΥ

Στις 22 Μαΐου 2014 στο Αεροδρόμιο Πάφου, με τη συνδρομή της ΥΚΑΝ, ανακόπηκε για έλεγχο επιβάτης, κάτοχος Γερμανικού διαβατηρίου προερχόμενος από Βρυξέλλες. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν στις αποσκευές του 7038 χάπια έκσταση. Ολόκληρη η ποσότητα κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων και στη συνέχεια τα κατασχεθέντα παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών για περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.


ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΣΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ

Κατά την περίοδο 1-31 Μαϊου 2014 και μετά από ελέγχους που διενήργησαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στα Σημεία Διέλευσης (Αγίου Δομετίου, Ζώδιας, Λήδρα Πάλας, οδού Λήδρας και Κ. Πύργου – Καραβοστασίου), σε πρόσωπα και οχήματα που διήλθαν από τις μη ελεγχόμενες από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας περιοχές προς στις ελεγχόμενες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τους λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων συνολικά:

 • 14320 τεμάχια τσιγάρα,
 • 13761 γρ. καπνός,
 • 168 τεμ. πούρα,
 • 23,2 κιλά γαλακτοκομικά προϊόντα, 11,8 κιλά κτηνοτροφικά προϊόντα, 4 κιλά ψάρι, 2 κιλά σαλιγκάρια, 10 κιλά σουπιές, 72 τεμάχια αυγά, 25 κιλά πατάτες, 1 τεμ. φυτό, 1 κιλό τροφή πουλιών,
 • 161 τεμ. ειδών που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας,
 • €95,000 και
 • ένα όχημα

Τα καπνικά προϊόντα που έχουν κατασχεθεί στα σημεία διέλευσης αφορούν τις πιο κάτω μάρκες:

ΤΣΙΓΑΡΑ
ΠΟΥΡΑ
ΚΑΠΝΟΣ
WINSTONBLACK STONE
  OLD HOLBORN
L & BBORKUM RIFF
  GOLDEN VIRGINIA
MARLBORODIAMOND EXTRA
  MOST VIRGINIA
ROTHMANSVILLIGER
  AL FAKHER
VICTORYHENRI WINTERMANS
  AMPHORA
PARLIAMENTCOLTS CHERRY
  AL WAHA
L & MWILDE LAPAZ
  NW RAIN
SUPERKINGSCAFÉ CRÈME
  SAMSON
CRAVEN ‘A’
  ΚΑΠΝΟΣ ΧΥΜΑ
SILK CUT
BRILLIANT
DUNHILL
GOLD LEAF
CAMEL
MURATI
RAQUEL SLIM
DAVIDOFF
CANDLELIGHT
GAULOISES
VIP
CREDO
BIRNELI
COMET
3. ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΥΛΑ


Περαιτέρω, κατά την ίδια περίοδο (1/5/2014-31/5/2014), με την συνδρομή της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν στην κατοχή προσώπων που εξέρχονταν από το χωριό Πύλα και κατασχέθηκαν συνολικά:

 • 1,850 τεμάχια τσιγάρα και,
 • 3,150 γρ. καπνός

Τα καπνικά προϊόντα που έχουν κατασχεθεί αφορούν τις πιο κάτω μάρκες:

ΤΣΙΓΑΡΑ
ΚΑΠΝΟΣ
SILK CUT
  OLD HOLBORN
ESSE
  GOLDEN VIRGINIA
PRESTIGE
  MOST VIRGINIA
DAVIDOFF


No documents found


Κάντε κλικ εδώ: Αρχή σελίδας

© 2006 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Οικονομικών

Τμήμα Τελωνείων
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων