Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας23/09/2003
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

Αναφορικά με δηλώσεις αξιωματούχων του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. και δημοσιεύματα στον εγχώριο τύπο για την ορθότητα των στατιστικών στοιχείων για τις τουριστικές αφίξεις η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Η ατεκμηρίωτη αμφισβήτηση των επίσημων στατιστικών για τις αφίξεις τουριστών θίγει την επαγγελματική και επιστημονική ικανότητα, επάρκεια και ακεραιότητα των στελεχών της Στατιστικής Υπηρεσίας.

2. Τα στατιστικά δεδομένα που καταρτίζει η Στατιστική Υπηρεσία προέρχονται από έρευνες και μελέτες που διενεργούνται με βάση επιστημονικές πρακτικές, μεθοδολογίες και διεθνείς ορισμούς. Οι «εκτιμήσεις» και οι «εικόνες» που επικαλείται ο ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. δεν αποτελούν στοιχείο που να επιτρέπει την αμφισβήτηση καθιερωμένων από χρόνια επίσημων ερευνών, τα αποτελέσματα των οποίων ο ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. όπως και όλοι οι άλλοι ενδιαφερόμενοι χρησιμοποιούσαν και αναγνώριζαν ως έγκυρα.

3. Πληροφοριακά αναφέρεται ότι η έρευνα ταξιδιωτών διενεργείται από το 1997 πάνω σε 24ωρη βάση και καλύπτει όλες τις πτήσεις καθημερινά. Το σύνολο των ταξιδιωτών (που καταγράφεται από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας) ταξινομείται στις διάφορες κατηγορίες (περιηγητές, κάτοικοι Κύπρου, μετανάστες, ημερήσιοι επισκέπτες) με βάση τη συνεχή έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι η έρευνα καλύπτει δείγμα περίπου 16.000-22.000 αφίξεις κάθε μήνα.

Για τον τελευταίο μήνα δηλ. τον Αύγουστο 2003 τα στοιχεία βασίστηκαν σε δείγμα 21.439 αφίξεων.

4. Η Στατιστική Υπηρεσία είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων φορέων και οργανισμών για οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις.
Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να εκτυπώσετε το έγγραφο.
Εκτύπωση