Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Στατιστικής International Blaise User Conference 2020 Ευρωπαικό Στατιστικό Σύστημα (ΕΣΣ) ESS Vision 2020 European Statistical Data Support Απογραφή Πληθυσμού 2011 Επίσημη Ιστοσελίδα για το COVID-19 Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Cyprus Flight Pass Βραβεία Καινοτομίας Κύπρου 2011 Ειδοποίηση για online ενημέρωση RSS Feed
English
Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία
Κυπριακή Δημοκρατία Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας
Αναζήτηση:
Αναζήτηση
   
English

Η Στατιστική Υπηρεσία προγραμματίζει την 1η Οκτωβρίου 2011 τη διεξαγωγή Απογραφής Πληθυσμού στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Η Απογραφή Πληθυσμού αποτελεί βασική πηγή πληροφοριών και στατιστικών δεδομένων και διεξάγεται συνήθως σε τακτά διαστήματα 10 χρόνων. Η τελευταία Απογραφή Πληθυσμού διενεργήθηκε από τη Στατιστική Υπηρεσία το 2001.

Σκοπός της Απογραφής είναι η καταγραφή όλου του πληθυσμού στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου και η συλλογή βασικών στοιχείων για τη σύνθεση του πληθυσμού και των νοικοκυριών σε σχέση με τα δημογραφικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του, όπως είναι το φύλο, η ηλικία, η οικογενειακή υπόσταση, το επίπεδο μόρφωσης κλπ. Επίσης κατά την Απογραφή θα εξακριβωθεί ο αριθμός των κατοικιών και στοιχεία για τον αριθμό δωματίων, προσώπων που κατοικούν σε κάθε κατοικία καθώς και για τις διάφορες ανέσεις που διαθέτουν (σύστημα υδροδότησης, παροχή θέρμανσης κλπ.). Η Απογραφή θα καλύψει επίσης και τον πληθυσμό που διαμένει σε ιδρύματα.

Τα στοιχεία που θα συλλεγούν είναι χρήσιμα και απαραίτητα για την προώθηση περαιτέρω μέτρων δημογραφικής πολιτικής, στο σχεδιασμό υπηρεσιών για την εκπαίδευση, την υγεία, τις μεταφορές κ.α.

Λόγω της τεράστιας σημασίας των αποτελεσμάτων της Απογραφής η συνεργασία όλου του πληθυσμού της Κύπρου είναι απαραίτητη. Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι πολίτες να συνεργαστούν με τους απογραφείς που θα τους επισκεφθούν κατά την περίοδο συλλογής των στοιχείων.

Αρχή Σελίδας

Για καλύτερη απεικόνιση του Διαδικτυακού Τόπου συνιστάται ανάλυση οθόνης: 1024 με 768 pixels

© 2003 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία, Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας