Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κρατικό Λαχείο Κύπρου
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απονομή Πιστοποίησης ‘’Responsible Gaming’’ από την Ευρωπαϊκή Ένωσης Λαχείων προς το Κρατικό Λαχείο Κύπρου


Το Κρατικό Λαχείο Κύπρου (ΚΛΚ) με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι του απονεμήθηκε η έγκυρη Πιστοποίηση Υπεύθυνου Παιχνιδιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λαχείων (ΕΕΛ). Αυτή η πιστοποίηση σηματοδοτεί την αναγνώριση του Κρατικού Λαχείου, καθώς υπογραμμίζει τη δέσμευσή του να θέσει την ασφάλεια των καταναλωτών στο επίκεντρο των εργασιών του, υιοθετώντας τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά τις υπεύθυνες πρακτικές και τη βιωσιμότητα. Σε στενή συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και άλλους διεθνείς εμπειρογνώμονες, το ΚΛΚ υποβλήθηκε σε πλήρη αναθεώρηση της λειτουργίας του για να ευθυγραμμιστεί με το πλαίσιο υπεύθυνου παιχνιδιού της ΕΕΛ.

Από την ίδρυσή του, το ΚΛΚ προσφέρει ψυχαγωγικά παιχνίδια στους παίκτες του, ενώ χρηματοδοτεί καλούς σκοπούς του κυπριακού πολιτισμού. Ωστόσο, με τη συνεχή αλλαγή στην αγορά και τις απαιτήσεις της κοινωνίας, το 2022, το ΚΛΚ πρωτοστάτησε στη δημιουργία και διατήρηση ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος παιχνιδιού, ενσωματώνοντας στη λειτουργία του τις βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά το υπεύθυνο παιχνίδι.

Η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας και Διευθύντρια του Κρατικού Λαχείου, κα. Ρέα Γεωργίου, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι σήμερα καθώς η Πολιτεία δίνει το παράδειγμα. Η νομοθεσία είναι εδώ ως βάση, αλλά το ΚΛΚ στοχεύει να προχωρήσει πέρα. Υποστηρίζοντας το υπεύθυνο και ασφαλές παιχνίδι και επιδεικνύοντας τη δέσμευσή μας, προσβλέπουμε στην εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς του τομέα. Ευχαριστούμε την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, η βοήθεια της οποίας ήταν καθοριστική για την πιστοποίηση του ΚΛΚ.

Το πρόγραμμα υπεύθυνου παιχνιδιού του ΚΛΚ έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη πολλών συνεργατών. «Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Το ταξίδι μας δεν ήταν εύκολο. Υπό την καθοδήγηση της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, ιδιαίτερα της Χριστίνας Χριστοφόρου και του Σπύρου Τσακωνίτη, καταφέραμε να περάσουμε απρόσκοπτα αυτή τη μεταμόρφωση. Ωστόσο, έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε. Έχοντας συνεργάτες όπως η DigitalRG.com, μας ωθεί να αμφισβητήσουμε τον εαυτό μας. Ευχαριστούμε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση Λαχείων για την ενθάρρυνση των Λοταριών, μεγάλων και μικρών, να συμμετάσχουν σε αυτό το κίνημα και να γίνουν δημιουργοί αλλαγών», κατέληξε ο Άγγελος Ευθυμίου, Επικεφαλής του ΚΛΚ.


Δημοσιεύτηκε στις: 26/08/2022