Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κρατικό Λαχείο Κύπρου
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ασφαλές Παιχνίδι

Ασφαλές Παιχνίδι

Ο παίκτης ο οποίος παίζει με ασφάλεια, βλέπει το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια ως ένα τρόπο ψυχαγωγίας, δεν στοιχηματίζει περισσότερα από όσα μπορεί να χάσει, και κατανοεί απόλυτα τις πιθανότητες του τυχερού παιχνιδιού. Μπορείς να ακολουθήσεις ορισμένες στρατηγικές για να στοιχηματίζεις με ασφάλεια.

- Μην βλέπεις το στοίχημα ή τα τυχερά παιχνίδια ως ένα τρόπο να «βγάλεις» χρήματα. Στο τέλος, πιθανότατα να καταλήξεις να χάνεις περισσότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που κερδίζεις. Μην ξεχνάς ποτέ να το βλέπεις απλά ως μια
μορφή ψυχαγωγίας.

- Στοιχημάτισε μόνο όσα χρήματα μπορείς να ξοδέψεις από τον μηνιαίο προϋπολογισμό σου και όχι περισσότερα.

- Καθόρισε τα όρια του χρηματικού ποσού και τη διάρκεια της χρονική περιόδου που ασχολείσαι με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

- Μην προσπαθείς να παίξεις για να πάρεις πίσω τα χαμένα ποσά που στοιχημάτισες. Όταν συνεχίζεις να παίζεις, οι πιθανότητες είναι εναντίον σου και δεν θα καταφέρεις να κερδίσεις πίσω τα ποσά που «έπαιξες».

- Μην ασχολείσαι με το στοίχημα ή τα τυχερά παιχνίδια όταν είσαι αναστατωμένος ή στεναχωρημένος. Η ψυχολογική σου κατάσταση επηρεάζει τον τρόπο που στοιχηματίζεις, για αυτό φρόντισε να είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση όταν
ασχολείσαι με τα τυχερά παιχνίδια.

- Φρόντισε να ισορροπείς τον χρόνο που περνάς απασχολούμενος με το στοίχημα ή τα τυχερά παιχνίδια με τις υπόλοιπες δραστηριότητες και ασχολίες σου.

- Να έχεις μαζί σου μόνο όσα χρήματα μπορείς να στοιχηματίσεις (ανάλογα και με το όριο του χρηματικού ποσού το οποίο έχεις προκαθορίσει) και να αποφεύγεις να έχεις πιστωτικές κάρτες μαζί σου, κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής
σου με το στοίχημα ή τα τυχερά παιχνίδια.

- Μην καταναλώνεις αλκοόλ, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής σου με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς αυτό πιθανόν να επηρεάσει την ικανότητα αντίληψης και την κρίση σου.


ΒΟΗΘΕΙΑ


Εάν ανησυχείς για την ενασχόληση σου με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια η εάν πιστεύεις ότι κάποιος δικός σου άνθρωπος πιθανόν να αντιμετωπίζει διαταραχή τυχερών παιχνιδιών, μπορείς να απευθυνθείς στις δωρεάν γραμμές βοήθειας:

1454: Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Κέντρου Πολλαπλής Παρέμβασης
Για ενήλικες 22 ετών και άνω
1456: Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων & Οικογένειας «ΠΕΡΣΕΑΣ»
Για ανήλικους και νεαρά άτομα μέχρι 22 ετών
Η να βρεις τα προγράμματα θεραπείας της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου στο : www.naac.org.cy

Γραμμές Άμεσης Βοήθειας


Περισσότερες πληροφορίες για το Ασφαλές Παιχνίδι, στο: www.safergambling.gov.cy
Περισσότερες πληροφορίες για την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, στο: www.nba.gov.cy