Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κρατικό Λαχείο Κύπρου
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Έρευνα

Έρευνα

Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας με θέμα την ενασχόληση των γυναικών με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια
Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων παρουσίασε τα αποτελέσματα Παγκύπριας έρευνας που διενεργήθηκε με θέμα την ενασχόληση των γυναικών με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια στην Κύπρο.


Στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή των γενικών απόψεων και αντιλήψεων, η αποτύπωση της ενασχόλησης των γυναικών με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και η καταγραφή του ποσοστού προβληματικής ενασχόλησης των γυναικών.


Η έρευνα διενεργήθηκε από την IMR/University of Nicosia σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1000 γυναικών 18 ετών και άνω, αστικών και αγροτικών περιοχών παγκύπρια μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.


Πατήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο για τα ευρήματα της έρευνας:


https://nba.gov.cy/wp-content/uploads/Women-and-gambling-quantitative-survey.pdf
Παρουσίαση αποτελεσμάτων Παγκύπριας Ποσοτικής Έρευνας
Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων παρουσιάζει τα ολοκληρωμένα αποτελέσματα της πρώτης παγκύπριας ποσοτικής έρευνας για τον επηρεασμό, τη συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά των χρηστών τυχερών παιχνιδιών.


Στόχοι της έρευνας ήταν η καταγραφή του βαθμού συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια, ο προσδιορισμός του ποσοστού προβληματικής ενασχόλησης στην κοινωνία, η μελέτη των κοινωνικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών των παικτών, η συχνότητα με την οποία ασχολούνται με το τυχερό παιχνίδι, ο προϋπολογισμός και τα πραγματικά έξοδα συμμετοχής τους.


Διερευνήθηκαν, επίσης, οι γνώσεις του κοινού για το νόμιμο και παράνομο παιχνίδι και τους κινδύνους εθισμού και αναλύθηκαν τα διαφορετικά προφίλ των παικτών, με έμφαση στους παίκτες που κατηγοριοποιούνται ως παθολογικοί.


Η έρευνα διεξήχθη από την IMR και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το διάστημα Νοεμβρίου 2017 – Ιανουαρίου 2018, με προσωπικές συνεντεύξεις σε τυχαίο δείγμα 3.000 ατόμων, 15 ετών και άνω, ανά το Παγκύπριο. Κάντε κλικ τον πιο κάτω σύνδεσμο για να δείτε ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα της έρευνας:


https://nba.gov.cy/wp-content/uploads/Report-for-Gambling.pdf