Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας

Back To Top
    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ



    Hide details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Προϊστάμενος ΔΛΧΔ: Λεύκος Παπαδόπουλος

Τρέχοντα θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΔΛΧΔ

• Διεκπεραίωση υφιστάμενων υποχρεώσεων λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από την Εγκύκλιο 1611 του ΥΠΟΙΚ
• Διαχείριση περιπτώσεων προσωπικού που είτε λαμβάνουν επιδόματα είτε είναι σε άδεια ασθενείας λόγω πανδημίας
• Εξεύρεση εξοικονομήσεων που έχουν ζητηθεί από ΥΠΟΙΚ για αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείματος
• Εκτέλεση άμεσων έργων που απαιτούνται λόγω αύξησης των μεταναστευτικών ροών
• Ετοιμασία ρεαλιστικού προϋπολογισμού τριετίας που να λαμβάνει υπόψη τις νέες συνθήκες της πανδημίας
• Ορισμός αποτελεσματικών διαδικασιών για αντιμετώπιση των νέων συνθηκών που προκλήθηκαν από την πανδημία.
• Επανεξέταση των στόχων που τέθηκαν για τη ΔΛΧΔ, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες της πανδημίας.
• Μεταστέγαση μέρος του προσωπικού του ΥΠΕΣ σε προκατασκευασμένα κτήρια.


Εξελίξεις/νέα της ΔΛΧΔ

• Αποστολή ενημέρωσης στα Τμήματα του Υπουργείου όπως ετοιμασθούν εκθέσεις γεγονότων για τις περιπτώσεις καθυστερημένων εσοδών πριν το 2017 ούτως ώστε να αποσταλούν στη Νομική Υπηρεσία μέχρι 31/12/2020 ούτως ώστε η ΝΥ να κινήσει διαδικασίες πριν τις 31/12/2021 όποτε παραγράφονται οι οφειλές πριν το 2017. Αντίστοιχη ενέργεια θα πρέπει να γίνεται και στα επόμενα έτη (πχ μέχρι 31/12/21 να ετοιμασθούν εκθέσεις γεγονότων για καθυστερημένες οφειλές του 2017 κ.ο.κ.).

• Αποστολή ενημέρωσης στα Τμήματα ούτως ώστε περιπτώσεις αποβιωσάντων προσώπων των οποίων έληξε η διαχείριση, διαλυμένων εταιρειών, ποσών κάτω των €200 και περιπτώσεων αλλοδαπών οι οποίοι δεν μπορούν να εντοπιστούν, να αποστέλλονται στην Επιτροπή Διαγραφών για διαγραφή.



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ



    Hide details for ΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Προϊσταμένη:Νίκη Σάββα

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του νηολογίου του ναυτιλιακού συμπλέγματος της Κύπρου , στην ενίσχυση της θέσης της Κύπρου ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και την προώθηση της γαλάζιας ανάπτυξης.

Τα τρέχοντα θέματα που ασχολείται το Υφυπουργείο και κατ΄ επέκταση η ΔΛΧΔ αφορούν ευρωπαϊκά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη , σχέδιο κρατικής ενίσχυσης για αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών επιβατηγών σκαφών και παράλληλα την προσπάθεια ψηφιοποίησης του μεγαλύτερου όγκου εργασιών του Υφυπουργείου.

Λογω της γενικότερης κατάστασης που δημιουργήθηκε με την πανδημία του κορονοϊού πολλές δράσεις που αφορούσαν την προβολή της κυπριακής σημαίας στο εξωτερικό αναστάληκαν και επαναξιολογούνται

Η ΔΛΧΔ σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής επεξεργάζονται τρόπους για αξιόπιστη και εύχρηστη πληροφόρηση αναφορικά με τα καθυστερημένα έσοδα για να καταστεί δυνατή η υιοθέτηση νέων διαδικασιών για αύξηση της εισπραξιμότητας .

Η ΛΔΧΔ συνέβαλε στη υιοθέτηση πρακτικών για καλύτερο εσωτερικό έλεγχο σε διάφορους τομείς.




    Show details for ΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



    Hide details for ΔΛΧΔ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝΔΛΧΔ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ


Προϊσταμένη: Αλεξάνδρα Παγδατή-Μελή

Στη Διεύθυνση Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης Ανεξάρτητων Υπηρεσιών, Επιτροπών και Γραφείων ανήκουν το Γραφείο της Επίτροπου Νομοθεσίας, η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, η Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών, - το Γραφείο του Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ, το Γραφείο της Επίτροπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης .

Η ΔΛΧΔ στο πλαίσιο της προώθησης της χρηστής χρηματοοικονομικής διαχείρισης, επιβλέπει και διεκπεραιώνει κεντρικά την λογιστική εργασία των πιο πάνω Ανεξάρτητων Υπηρεσιών, Επιτροπών και Γραφείων, καθοδηγεί και εκπαιδεύει το Γραμματειακό Προσωπικό που στελεχώνει τα λογιστήρια τους και στα πλαίσια υποστήριξης που παρέχει πραγματοποιεί επιτόπιες επισκέψεις για την επίλυση προβλημάτων.

Εξελίξεις/Νέα

Στην Διεύθυνση θα περιληφθούν σύντομα και η Νομική Υπηρεσία ενώ πρόκληση αποτελεί το ότι μέχρι σήμερα οι Ανεξάρτητες Υπηρεσίες, Επιτροπές και τα Γραφεία δεν ετοίμαζαν προϋπολογισμό στη βάση των δραστηριοτήτων και θα χρειαστεί η εξ’ υπαρχής εκπαίδευση του προσωπικού των Λογιστηρίων.




    Hide details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Προϊστάμενος Διεύθυνσης: Ανδρέας Σοφοκλέους

Τρέχοντα θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση

· Η συνεχής υποστήριξη των Διευθύνσεων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης (ΔΛΧΔ) μέσω της λειτουργίας HELPDESK.

· Η εφαρμογή διαδικασιών εν σχέση με τη λειτουργία των κεντρικών γραφείων του ΓΛτΔ υπό τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, και στις οποία συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

o Έκδοση Οδηγού εγκατάστασης και λειτουργίας του λογισμικού βιντεοκλήσεων Skype, καθώς και συνεχής υποστήριξη του προσωπικού για την επίλυση τυχόν αποριών.

o Έκδοση σχετικών οδηγιών και καθοδήγηση προσωπικού όσο αφορά την αποτελεσματική υιοθέτηση των διαφόρων μέτρων ασφάλειας και υγείας.

o Διοργάνωση τηλεδιασκέψεων προς αντικατάσταση συσκέψεων οι οποίες μέχρι πρότινος διεξάγονταν δια ζώσης, όπως Διευθυντική Σύσκεψη, Συνάντηση Λογιστών, κ.α.

o Συντονισμός του έργου «Διαχείριση Αλλαγών για την Εφαρμογή των Μεταρρυθμίσεων της Δημόσιας Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης» το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

o Ανάπτυξη του Εγχειριδίου Βέλτιστης Λειτουργίας των ΔΛΧΔ σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, σαν μέρος του προαναφερθέντος έργου.

Εξελίξεις/νέα της Διεύθυνσης

· Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης του ΓΛτΔ από το ICAEW σαν Εξουσιοδοτημένος Εργοδότης Εκπαίδευσης (Authorized Training Employer), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπιστοποίησης του ΓΛτΔ από το ACCA σαν Εγκεκριμένος Εργοδότης (Approved Employer) για σκοπούς Συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης (ΣΕΑ – CPD).

· Γίνεται μετάφραση της ιστοσελίδας του ΓΛτΔ στην αγγλική γλώσσα.

· Γίνεται συντονισμός των εργαστηρίων του ΟΟΣΑ που διεξάχθηκαν στην Κύπρο αρχές του 2021 τα οποία αποσκοπούσαν στη συλλογή πληροφόρησης σχετικά με την εκπόνηση του Εγχειριδίου Βέλτιστης Λειτουργίας των ΔΛΧΔ.



    Show details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



    Show details for Τομέας Μισθολογικών Υπηρεσιών-Προϊστάμενος: Γιώργος ΣάββαΤομέας Μισθολογικών Υπηρεσιών-Προϊστάμενος: Γιώργος Σάββα



    Show details for Τομέας Συντάξεων- Προϊσταμένη: Χριστιάνα ΧατζηγεωργίουΤομέας Συντάξεων- Προϊσταμένη: Χριστιάνα Χατζηγεωργίου



    Show details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ



    Show details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ



    Show details for ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΟΡΩΝΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΟΡΩΝ



    Show details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


Show details for ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ (ΚΕΑΑ)ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ (ΚΕΑΑ)




ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
    Show details for ΕΡΓΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣΕΡΓΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ



    Show details for ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ



    Show details for ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ



    Show details for ΕΡΓΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣΕΡΓΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ




    Show details for ΤΟ ΗΞΕΡΕΣΤΟ ΗΞΕΡΕΣ








Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat 01 Investing in Human Capital (GOLD May '20 issue).pdf