Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας

Back To Top
    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ



    Hide details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ


ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ
Προϊστάμενος ΔΛΧΔ: Νίκος Χασάπης

Τρέχοντα θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΔΛΧΔ

• Διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν και επηρεάζουν τη λογιστική εργασία λαμβάνοντας μετρά όπως η εξ περιτροπής εργασία από το σπίτι κλπ.
• Εμπλοκή στην διαδικασία επαναπατρισμού Κυπρίων πολιτών από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα το ΥΜΕΕ έχει συμβληθεί με συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες οι οποίες επαναπατρίζουν με ναυλωμένες πτήσεις πολίτες που βρίσκονταν στο εξωτερικό για ολιγοήμερη παραμονή και εγκλωβίστηκαν εκεί λόγω της πανδημίας. Επίσης το ΥΜΕΕ ανέλαβε την μεταφορά των επαναπατρισθέντων από και προς τους χώρους καραντίνας με λεωφορεία και ταξί.
• Συνεισφορά στην ετοιμασία του ΜΔΠ 2021-2023 η οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολη φέτος λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων.

Εξελίξεις/νέα της ΔΧΛΔ

Από τον Ιούλιο τίθενται σε εφαρμογή οι νέες συμβάσεις για τα λεωφορεία. Η ΔΛΧΔ θα έχει ενεργή συμμετοχή στον έλεγχο των εν λόγω συμβάσεων για αποφυγή των προβλημάτων που προέκυψαν με τις προηγούμενες. Αυτό προϋποθέτει ότι το προσωπικό της ΔΛΧΔ του ΥΜΕΕ θα πρέπει να ενημερωθεί για τη μορφή των νέων συμβάσεων και να σχεδιάσει τον τρόπο και τις διαδικασίες ελέγχου.

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών από 1.3.2020 έχει μεταφερθεί στο νέο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Η ΔΛΧΔ του ΥΜΕΕ συνεχίζει να υποστηρίζει λογιστικά το εν λόγω Τμήμα στην μεταβατική περίοδο.



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ



    Hide details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Διεύθυνση Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης (ΔΛΧΔ)
Προϊστάμενος ΔΛΧΔ: Ευάνθης Χατζηλιασής

Τρέχοντα θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΔΧΛΔ

• Η έγκαιρη διεκπεραίωση των πληρωμών και εισπράξεων λόγω απουσίας ή διστακτικότητας (π.χ. λόγω αποδοχής τιμολογίων ηλεκτρονικά) των αρμόδιων και εξουσιοδοτούντων λειτουργών.
• Η διεκπεραίωση εργασίας από το σπίτι είτε στο χέρι είτε ηλεκτρονικά και ο συντονισμός της εκ περιτροπής εργασίας του προσωπικού.
• Υποβολή προτάσεων από όλες τις διευθύνσεις, έγκαιρα για ετοιμασία του Προϋπολογισμού.
• Εξεύρεση εξοικονομήσεων από τον Προϋπολογισμό του 2020 και ενημέρωση του Υπ. Οικονομικών (επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2020 και αρ. φακέλου Υ.Ο.13.23.003).
• Εφαρμογή της Εγκυκλίου του Υπ. Οικονομικών με αρ. 1611 ημερομηνίας 8 Απριλίου 2020 – Υλοποίηση Προϋπολογισμού 2020.
• Πιο στενή παρακολούθηση προϋπολογισμού λόγω των εξελίξεων της πανδημίας.

Εξελίξεις/νέα της ΔΛΧΔ

• Με βάση απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στα πλαίσια των μέτρων για την πανδημία, εγκρίθηκε έκτακτη χορηγία €750 σε κάθε φοιτητή που παρέμεινε στο εξωτερικό. Υποβλήθηκαν 15.050 αιτήσεις και μέχρι τέλος Μαΐου πληρώθηκαν 13700 φοιτητές. Οι αιτήσεις που εκκρεμούν για διάφορους λόγους (π.χ. ελλιπή στοιχεία) θα πληρωθούν μόλις διαβιβαστούν από την υπηρεσία φοιτητικής μέριμνας.
• Επιπρόσθετα πληρώθηκαν περίπου 5.000 άτομα τα οποία παρείχαν υπηρεσίες στο ΥΠΠΑΝ (π.χ. ολοήμερα σχολεία, ΚΙΕ – Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης κ.α.)
• Επιπτώσεις της πανδημίας στον προϋπολογισμό του ΥΠΠΑΝ – νέες δράσεις/ μέτρα που θα εφαρμοστούν – εξεύρεση/ ανακατανομή πόρων.
• Ετοιμασία του Προϋπολογισμού ώστε να μην ξεπεραστεί η οροφή – αναμένοντας την εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών για Οδηγίες όσο αφορά την ετοιμασία του Προϋπολογισμού για το 2021 και το ΜΔΠ.




    Show details for ΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ



    Hide details for ΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Προϊσταμένη:Νίκη Σάββα

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του νηολογίου του ναυτιλιακού συμπλέγματος της Κύπρου , στην ενίσχυση της θέσης της Κύπρου ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και την προώθηση της γαλάζιας ανάπτυξης.

Τα τρέχοντα θέματα που ασχολείται το Υφυπουργείο και κατ΄ επέκταση η ΔΛΧΔ αφορούν ευρωπαϊκά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη , σχέδιο κρατικής ενίσχυσης για αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών επιβατηγών σκαφών και παράλληλα την προσπάθεια ψηφιοποίησης του μεγαλύτερου όγκου εργασιών του Υφυπουργείου.

Λογω της γενικότερης κατάστασης που δημιουργήθηκε με την πανδημία του κορονοϊού πολλές δράσεις που αφορούσαν την προβολή της κυπριακής σημαίας στο εξωτερικό αναστάληκαν και επαναξιολογούνται

Η ΔΛΧΔ σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής επεξεργάζονται τρόπους για αξιόπιστη και εύχρηστη πληροφόρηση αναφορικά με τα καθυστερημένα έσοδα για να καταστεί δυνατή η υιοθέτηση νέων διαδικασιών για αύξηση της εισπραξιμότητας .

Η ΛΔΧΔ συνέβαλε στη υιοθέτηση πρακτικών για καλύτερο εσωτερικό έλεγχο σε διάφορους τομείς.




    Show details for ΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



    Show details for ΔΛΧΔ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝΔΛΧΔ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ



    Show details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



    Show details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



    Hide details for Τομέας Μισθολογικών Υπηρεσιών-Προϊστάμενος: Γιώργος ΣάββαΤομέας Μισθολογικών Υπηρεσιών-Προϊστάμενος: Γιώργος Σάββα
Τομέας Μισθολογικών Υπηρεσιών-Προϊστάμενος: Γιώργος Σάββα
Τρέχοντα θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Τομέας

• Ετοιμασία Προϋπολογισμού μισθών για τους Αξιωματούχους ,Κρατικούς υπαλλήλους για τα έτη 2021-2023
• Χειρισμός της «ειδικής άδειας» σε γονείς για φροντίδα παιδιού ηλικίας μέχρι 15 ετών για τους Κρατικούς Υπαλλήλους και Ωρομίσθιο Προσωπικό
• Υποστήριξη στην υλοποίηση και ανάπτυξη του μηχανογραφημένου συστήματος επιχειρησιακών πόρων (ERP).

Εξελίξεις/νέα του Τομέα

Με τροποποίηση που έγινε στους περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμους για την περίοδο 4-6/2020 θα γίνεται αποκοπή ποσοστού 1,7% από τις αποδοχές για το ΓΕΣΥ .
Σημειώνεται ότι το αυξημένο ποσοστό 2,65% αποκόπηκε για ΓΕΣΥ από τις αποδοχές του Μαρτίου 2020 και θα αποκόπτεται και από τους μισθούς του Ιούλιου 2020 και μετά.



    Show details for Τομέας Συντάξεων- Προϊσταμένη: Χριστιάνα ΧατζηγεωργίουΤομέας Συντάξεων- Προϊσταμένη: Χριστιάνα Χατζηγεωργίου



    Show details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ



    Show details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ



    Show details for ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΟΡΩΝΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΟΡΩΝ



    Hide details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


Προϊσταμένη: Σταύρη Ττόφα

Το ΓΛτΔ, εμπλέκεται με τέσσερεις τρόπους στη διαχείριση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (με εξαίρεση το ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης):

· ως Αρχή Πιστοποίησης

· ως κεντρικός φορέας διοικητικών επαληθεύσεων δαπανών

· ως Αρμόδια Αρχή Εξουσιοδότησης Επαληθευτών για τα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας και

· ως AFCOS (Anti-Fraud Coordination Structure)

Μέσω αυτής της εμπλοκής του, συμβάλλει ουσιαστικά στην αποτελεσματική χρηματοοικονομική διαχείριση των προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Η αποδοτικότητα στον τρόπο διαχείρισης των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στην Κύπρο, χωρίς εκπτώσεις στη νομιμότητα και στα αποτελέσματα, αποτελεί πλέον παράδειγμα καλής πρακτικής για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα Κράτη Μέλη.

Έχουμε ήδη συμβάλει στην απλούστευση των διαδικασιών, ανάμεσα σε άλλα, σε όλα τα Σχέδια Απασχόλησης του Τμήματος Εργασίας, στο Σχέδιο Καινοτομίας του ΥΕΕΒ, και στα σχέδια RESTART του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, περιορίζοντας τις απαιτήσεις που επιβάλλονται προς τις επιχειρήσεις για υποβολή όγκου υποστηρικτικών στοιχείων και επικεντρώνοντας τους ελέγχους στα αποτελέσματα των δράσεων και σε τομείς οι οποίοι αξιολογούνται ως υψηλού κινδύνου.

Εξελίξεις/νέα της Διεύθυνσης

Πέραν των μεθοδολογιών που έχουν ήδη αναπτυχθεί, η ΔΕΠ προωθεί την υποχρεωτική χρήση απλουστευμένων επιλογών σε σχέδια χορηγιών, μέσω διαβούλευσης με τη Διαχειριστική Αρχή και των υπόλοιπων Φορέων Διαχείρισης, στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ για το επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο (2021-2027) και συμβάλλει ενεργά στο σχεδιασμό νέων σχεδίων χορηγιών που θα ενσωματώνουν απλουστευμένες μεθοδολογίες και διαδικασίες.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι τον Ιούλιο του 2021, η ΔΕΠ θα συνεισφέρει στην επαλήθευση, πιστοποίηση και ανάκτηση πόρων από την ΕΕ για όσες δράσεις εκτελούνται από Κύπριους φορείς μετά από την εξαγγελία της ΕΕ πακέτου μέτρων για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του Κορωνοϊού COVID-19 – (Επενδυτική Πρωτοβουλία επί των επιπτώσεων του Κορωνοϊού) και οι οποίες θα ενταχθούν στα Προγράμματα ευθύνης της.



Hide details for ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ (ΚΕΑΑ)ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ (ΚΕΑΑ)

Προϊστάμενος: Στράτης Ματθαίου

Η ΚΕΑΑ αποτελεί το τελικό αρμόδιο όργανο χειρισμού αλλαγών και απαιτήσεων για δημόσιες συμβάσεις που βρίσκονται στο στάδιο εκτέλεσης τους. Πρόεδρος της ΚΕΑΑ είναι η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας ή εκπρόσωπός της, και μέλη είναι εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης ΕΠΣΑ, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, ενώ συμμετέχει και εκπρόσωπος του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας ως Παρατηρητής. Ενίοτε, ως παρατηρητής συμμετέχει και εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.


Με την ψήφιση των κανονισμών ΚΔΠ 138/2016, οι αρμοδιότητες της ΚΕΑΑ επεκτείνονται πέραν του κεντρικού Κράτους και στις συμβάσεις που συνάπτονται από όλες τις Αναθέτουσες Αρχές/Αναθέτοντες Φορείς του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (Δήμους, Κοινοτικά Συμβούλια, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας).


Με την πιο πάνω επέκταση των αρμοδιοτήτων της, η ΚΕΑΑ έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ομαλή διαχείριση των θεμάτων που προκύπτουν κατά το στάδιο εκτέλεσης των συμβάσεων και της ομοιογένειας του τρόπου χειρισμού τους.


Στόχος της ΚΕΑΑ είναι η αποτελεσματική και αποδοτική διαχείριση των συμβάσεων που συνάπτονται για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.


Εξελίξεις/Νέα


Η ΚΕΑΑ, εξετάζοντας τις συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και τις επιπτώσεις της στις υφιστάμενες δημόσιες συμβάσεις, μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, έχει εκδώσει δύο εγκυκλίους τις ΚΕΑΑ 15 και ΚΕΑΑ 16.


Επιπρόσθετα προωθείται η τροποποίηση των κανονισμών για πιο εύρυθμη λειτουργεία της Επιτροπής και αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων της.





ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
    Show details for ΕΡΓΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣΕΡΓΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ



    Show details for ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ



    Show details for ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ



    Show details for ΕΡΓΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣΕΡΓΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ




    Show details for ΤΟ ΗΞΕΡΕΣΤΟ ΗΞΕΡΕΣ








Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat 01 Investing in Human Capital (GOLD May '20 issue).pdf