Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας

Back To Top
    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ



    Hide details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Προϊστάμενος ΔΛΧΔ: Μάριος Παναγίδης


Τρέχοντα θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΔΛΧΔ
Η ΔΛΧΔ του ΥΠΕΞ διασφαλίζει την ομαλή Λειτουργία τόσο των Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό όσο και του Υπουργείου στη Λευκωσία (Κέντρο), σε ότι αφορά την εφαρμογή των κανονισμών, των λογιστικών οδηγιών και των σχετικών εγκυκλίων, οι οποίοι διέπουν τόσο την είσπραξη εσόδων καθώς και την πληρωμή των δαπανών τους.
Λόγω της πανδημίας του covid-19, το τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ανέλαβε να συντονίσει τον επαναπατρισμό των χιλιάδων πολιτών μας και να βοηθήσει στην επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσοι από τους συμπατριώτες μας βρίσκονται στο εξωτερικό. Σαν αποτέλεσμα το Υπουργείο κατάβαλε οικονομική αρωγή σε Κύπριους πολίτες οι οποίοι, λόγω των μέτρων που είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση για αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό και δεν ήταν δυνατό να επαναπατρισθούν.

Εξελίξεις/νέα της ΔΛΧΔ
Τελικό ξεκαθάρισμα προκαταβολών και καταθέσεων (από τα οποία ορισμένα εκκρεμούν για αρκετά χρόνια) και ενέργειες για ομαλή μετάβαση τόσο του Κέντρου όσο και των Διπλωματικών Αποστολών στο ERP και στη βάση των δεδουλευμένων, καθώς και προσπάθεια επίτευξης των υπόλοιπων στόχων που τέθηκαν στο πλάνο δράσης για το 2020.



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΔΛΧΔ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ



    Show details for ΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ



    Hide details for ΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Προϊσταμένη:Νίκη Σάββα

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του νηολογίου του ναυτιλιακού συμπλέγματος της Κύπρου , στην ενίσχυση της θέσης της Κύπρου ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και την προώθηση της γαλάζιας ανάπτυξης.

Τα τρέχοντα θέματα που ασχολείται το Υφυπουργείο και κατ΄ επέκταση η ΔΛΧΔ αφορούν ευρωπαϊκά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη , σχέδιο κρατικής ενίσχυσης για αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών επιβατηγών σκαφών και παράλληλα την προσπάθεια ψηφιοποίησης του μεγαλύτερου όγκου εργασιών του Υφυπουργείου.

Λογω της γενικότερης κατάστασης που δημιουργήθηκε με την πανδημία του κορονοϊού πολλές δράσεις που αφορούσαν την προβολή της κυπριακής σημαίας στο εξωτερικό αναστάληκαν και επαναξιολογούνται

Η ΔΛΧΔ σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής επεξεργάζονται τρόπους για αξιόπιστη και εύχρηστη πληροφόρηση αναφορικά με τα καθυστερημένα έσοδα για να καταστεί δυνατή η υιοθέτηση νέων διαδικασιών για αύξηση της εισπραξιμότητας .

Η ΛΔΧΔ συνέβαλε στη υιοθέτηση πρακτικών για καλύτερο εσωτερικό έλεγχο σε διάφορους τομείς.




    Show details for ΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥΔΛΧΔ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



    Show details for ΔΛΧΔ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝΔΛΧΔ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ



    Show details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



    Show details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



    Hide details for Τομέας Μισθολογικών Υπηρεσιών-Προϊστάμενος: Γιώργος ΣάββαΤομέας Μισθολογικών Υπηρεσιών-Προϊστάμενος: Γιώργος Σάββα
Τομέας Μισθολογικών Υπηρεσιών-Προϊστάμενος: Γιώργος Σάββα
Τρέχοντα θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Τομέας

• Ετοιμασία Προϋπολογισμού μισθών για τους Αξιωματούχους ,Κρατικούς υπαλλήλους για τα έτη 2021-2023
• Χειρισμός της «ειδικής άδειας» σε γονείς για φροντίδα παιδιού ηλικίας μέχρι 15 ετών για τους Κρατικούς Υπαλλήλους και Ωρομίσθιο Προσωπικό
• Υποστήριξη στην υλοποίηση και ανάπτυξη του μηχανογραφημένου συστήματος επιχειρησιακών πόρων (ERP).

Εξελίξεις/νέα του Τομέα

Με τροποποίηση που έγινε στους περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμους για την περίοδο 4-6/2020 θα γίνεται αποκοπή ποσοστού 1,7% από τις αποδοχές για το ΓΕΣΥ .
Σημειώνεται ότι το αυξημένο ποσοστό 2,65% αποκόπηκε για ΓΕΣΥ από τις αποδοχές του Μαρτίου 2020 και θα αποκόπτεται και από τους μισθούς του Ιούλιου 2020 και μετά.



    Show details for Τομέας Συντάξεων- Προϊσταμένη: Χριστιάνα ΧατζηγεωργίουΤομέας Συντάξεων- Προϊσταμένη: Χριστιάνα Χατζηγεωργίου



    Show details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ



    Show details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ



    Show details for ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΟΡΩΝΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΟΡΩΝ



    Show details for ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


Show details for ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ (ΚΕΑΑ)ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ (ΚΕΑΑ)




ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
    Hide details for ΕΡΓΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣΕΡΓΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΕΡΓΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Επικεφαλής του Έργου: Φίλιππος Κατράνης
Η ομάδα διαχείρισης της αλλαγής προωθεί δράσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των συναδέλφων για να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και με την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα το μεταρρυθμιστικό έργο του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.
Συζητείται και ετοιμάζεται το επικοινωνιακό πλάνο και η στρατηγική μαζί με ομάδα συμβούλων του ΟΟΣΑ ώστε το μεταρρυθμιστικό έργο του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας να επιτύχει τους στόχους του.

Παράλληλα, τρέχει το έργο με την ΚΑΔΔ το οποίο θα καλύψει δράσεις επικοινωνίας και εκπαίδευσης και αναμένεται να συνεισφέρει σε δράσεις που αφορούν την προσέγγιση των Υπουργείων και των Τμημάτων.

Με ίδιες δράσεις έχοντας λάβει υπόψη τις ανησυχίες και τις εισηγήσεις των συναδέλφων έχουμε βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός εργαλείου (OnLine tracker) ώστε με κατανοητό τρόπο να απεικονίζεται και να επεξηγείται η πρόοδος του μεταρρυθμιστικού έργου καθόλη την πορεία υλοποίησης του. Γίνεται προσπάθεια από μέρους μας να αναπτυχθεί ένα φιλικό εργαλείο κατά τρόπον που κάθε συνάδελφος να μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή για το που βρισκόμαστε, ποια είναι τα επόμενα βήματα και ποια η πορεία μέχρι την ολοκλήρωση των έργων.

Για να μπορέσουν όλοι να είναι ενήμεροι για τα όσα συμβαίνουν στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας έχουμε ζητήσει από όλους να συνεισφέρουν με τις δικές τους δραστηριότητες και προγραμματισμό με στόχο να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την έκδοση του παρόντος μηνιαίου Newsletter για συστηματική ενημέρωση και επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους καλύπτοντας γενικά τις εργασίες του ΓΛτΔ που αφορούν και άλλες δράσεις πέραν του μεταρρυθμιστικού έργου.

Εξελίξεις/νέα για το έργο
Διοργανώνεται σε συνεργασία με τον ACCA στις 7 Ιουλίου ένα διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με την μεταρρύθμιση των Κυβερνήσεων παγκόσμια στον τρόπο που παρουσιάζονται οι χρηματοοικονομικές αναφορές τους, μεταβαίνοντας από “Cash” σε “Accruals basis of Accounting” καθώς και η δυναμική που προσδίδει η εισαγωγή σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων. Όλοι οι συνάδελφοι θα λάβετε πρόσκληση για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο.




    Show details for ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ



    Show details for ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ



    Show details for ΕΡΓΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣΕΡΓΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ




    Show details for ΤΟ ΗΞΕΡΕΣΤΟ ΗΞΕΡΕΣ








Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat 01 Investing in Human Capital (GOLD May '20 issue).pdf