Σήμερα, 29/1/2024 μεταξύ 15:00 και 16:00 το νέο σύστημα εξαγωγών AES θα είναι εκτός λειτουργίας λόγω αναβαθμίσεων του.
Tο σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων για την νέα χρονιά 2024 είναι “Δέσμευση των Τελωνείων για ενδυνάμωση της συνεργασίας με τους Παραδοσιακούς τους Εταίρους και σφυρηλάτηση Νέων Συνεργασιών”. Το σύνθημα θα προωθηθεί επίσημα την Παγκόσμια Ημέρα Τελωνείων στις 26 Ιανουαρίου 2024 και αποτελεί κάλεσμα προς τα κράτη μέλη του ΠΟΤ να επαναξιολογήσουν τις στρατηγικές τους συνεργασίες, τόσο μέσω της εμβάθυνσης των υφιστάμενων συνεργασιών τους όσο και με τη σφυρηλάτηση νέων συμμαχιών και να τις εμπλουτίσουν μέσα σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο παγκόσμιο τοπίο.
Ο κόσμος στον οποίο δραστηριοποιούνται οι Τελωνειακές Διοικήσεις σήμερα είναι σημαντικά διαφορετικός από αυτόν που ήταν πριν από μια δεκαετία. Αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις περιλαμβανομένων, αλλά όχι περιορισμένων σε, τεχνολογικές επαναστάσεις, περιβαλλοντικές και υγειονομικές κρίσεις, καθώς και περίπλοκες γεωπολιτικές αλλαγές. Αυτές οι προκλήσεις απαιτούν όχι μόνο απάντηση, αλλά προορατική προσέγγιση από τις Τελωνειακές Διοικήσεις παγκόσμια.
Το φετινό θέμα είναι περισσότερο από μια δήλωση. Είναι ένας οδικός χάρτης δράσης που αποτελεί πρόκληση για σκέψη πέρα από το παραδοσιακό πεδίο και αγκαλιάζει νέες δυνατότητες. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι οι Τελωνειακές Διοικήσεις παραμένουν στην πρώτη γραμμή της διευκόλυνσης του παγκόσμιου εμπορίου και της ασφάλειας.
Κύριες προτάσεις για Δράση:
1. Ενίσχυση της συνεργασίας με τους Παραδοσιακούς Εταίρους: Τα κράτη μέλη καλούνται να ενισχύσουν τις καθιερωμένες σχέσεις τους, διασφαλίζοντας ότι παραμένουν ισχυρές, σχετικές και αμοιβαία επωφελείς. Αυτό συνεπάγεται μια βαθύτερη κατανόηση και εκτίμηση των εξελισσόμενων αναγκών και προσδοκιών των παραδοσιακών τους εταίρων.
2. Σφυρηλάτηση Νέων Συνεργασιών: Ενεργή αναζήτηση και δημιουργία συνδέσεων με μη παραδοσιακούς συνεργάτες. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, περιβαλλοντικές οργανώσεις, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Αυτές οι νέες συμμαχίες θα φέρουν νέες προοπτικές και καινοτόμες λύσεις στις προκλήσεις που οι Τελωνειακές Διοικήσεις αντιμετωπίζουν.
3. Συνεργασία με σκοπό: Επιβεβαίωση ότι όλες οι συνεργασίες ευθυγραμμίζονται με την ευρύτερη αποστολή και αξίες των Τελωνειακών Διοικήσεων και έχουν σαφή σύνδεση με τα οφέλη που πρέπει να προκύψουν από αυτές. Η καθεμιά πρέπει να αξιολογηθεί διεξοδικά για τη δική της αποτελεσματικότητα στην προώθηση της διευκόλυνσης του εμπορίου, της ασφάλειας των συνόρων και την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, διασφαλίζοντας τη στρατηγική ευθυγράμμιση με τους βασικούς μας στόχους.
4. Αποδοχή της Διαφορετικότητας και της Συμμετοχής στις Δεσμεύσεις: συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα απόψεων και προοπτικών, διασφαλίζοντας ότι οι στρατηγικές των Τελωνειακών Διοικήσεων είναι ολιστικές και αντανακλούν πλήρως την παγκόσμια κοινότητα που υπηρετούν.
5. Αξιολόγηση Αντίκτυπου και αναπροσαρμογή Στρατηγικών: τακτική αξιολόγηση του αντικτύπου των συνεργασιών των Τελωνειακών Διοικήσεων και αναπροσαρμογή των στρατηγικών τους όπου απαιτείται. Αυτή η δυναμική προσέγγιση διασφαλίζει ότι οι δεσμεύσεις των Τελωνειακών Διοικήσεων παραμένουν αποτελεσματικές και σχετικές.
6. Αξιοποίηση της τεχνολογίας των δεδομένων: Χρήση των προηγμένων τεχνολογιών και ανάλυσης δεδομένων για καλύτερη κατανόηση και συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους. Αυτή η προσέγγιση προσδίδει τη δυνατότητα ανταπόκρισης άμεσα και αποτελεσματικά στις συνεργασίες των Τελωνειακών Διοικήσεων. |
| |
No documents found
|